Вход в todo.bgЗабравена парола?

 

Регистрацията е безплатна

Регистрацията и използването на системата са напълно безплатни. Можете да разчитате на системата и в същото време да бъдете сигурни, че в този си вид тя ще остане безплатна.

Безплатна регистрация!

Въпроси и отговори

 • Как да се регистрирам в todo?
  През формата за регистрация е достатъчно да въведете вашето име и фамилия, потребителско име и e-mail. На електронната Ви поща ще бъде изпратен линк за активация, след като кликнете на него профилът Ви в todo.bg ще бъде активиран.
 • Как да създадем списък?
  След като вече сте влязъл във Вашя профил можете да добавите нов списък като натиснете бутона "СЪЗДАВАНЕ НА СПИСЪК". Отваря се формата за създаване на новия списък. Тогава се попълвата полетата "Име на списъка" и можете да добавите неограничен брой задачи към него. В края на формата има общ коментар, къдото могат да се напишат няколко пояснителни изречения към списъка.
 • Редакция на списък.
  За да редактирате вече създаден списък, първо се отваря конкретния списък като се кликва на заглавието на списъка или от всички списъци или от последните десет списъка. Когато списъка се зареди, в режим редакция се минава като се натисне бутона "Редактиране". Можете да променяте текста на отделните елементи от списъка, до добавяте коментари към тях, да изтривате отделни елементи. Може да се изтрие и целия списък. След като приключите с редакцията накрая се натиска бутона "Запази" и промените се запазват.
 • Изтриване на списък.
  Отваря се конкретен списък, влиза се в режим "Редакция" и се натиска бутона "Изтриване на списък".
 • Споделяне на списък.
  Споделянето на списък става по следния начин:
  - избира се вече създаден списък, който искате да споделите;
  - натиска се бутона "Сподели" за да се зареди стрницата показваща възможностите за споделяне;
  - за да споделите списъка с конкретни хора, се изписват техните e-mail адреси разделени със запетая в указаното поле и се натиска бутона "Сподели";
  - всчки записани от Вас e-mail адреси се пазят в базата данни и могат да се извбират от Вас от падащо меню при следващо споделяне на друг списък;
 • Получаване на достъп до списък от регистриран потребител на todo.bg.
  Когато се споделя списък с регистриран потребител на todo.bg, в пощата на този потребител се получава съобщение, където е посочено името на списъка и от кой потребител е изпратен. В същото писмо има и директен линк към списъка. Когато се кликне на него, директно се отива в профила на получаващия списъка потребител, където е отворен точно този споделен списък.
 • Получаване на достъп до списък от нерегистриран потребител на todo.bg.
  Когато споделеният списък е изпратен до човек, който не е регистриран в todo.bg, той получава в пощенската си кутия събщение с името на споделения списък и от кой точно е изпратен. В писмото има и директен линк към списъка. Този линк води до споделения списък, който е само в режим четене. За да може да се правят каквито и да са промени по списъка, поканеният към списъка потребител трябва да си направи регистрация в todo.bg. След тази регистрация споделеният списък автоматично се прехвърля в акаунта му и той може да пише коментари по него и да отмята отделни задачи.
 • Как да направя списъка си общодостъпен?
  Отваря се конкретен списък. Отива се в режим Споделяне. Най-отдолу се чеква "Искам списъкът ми да е общодостъпен на адрес ...." и се натиска бутона "Сподели". След тази операция на посочения адрес ще може да се вижда съответния списък, той ще може да се индексира и от търсещите машини. Ако има някакво движение по списъка като нови задачи, коментари, отменати задачи, промените веднага ще се отразят на дадения адрес. Списъкът директно може да се изпрти като линк на друг човек по e-mail.
 • Мога ли да изтрия коментар към ред от списъка?
  Да, при преглед на даден списък, когато се показват и самите коментари към даден ред от списъка, излиза линк само при коментарите написани от Вас озаглавен "изтрий коментара". Когато се кликне на него, съответния коментар се изтрива.
 • Мога ли да разпечатам определен списък?
  Да, има специлно създадена версия за печат на списъците, възможни са два варианта - с коментарите към списъка или без тях.
 • Как ще бъда уведомен за промени по даден списък?
  Към всеки списък има вариант за избиране на известяване по e-mail, ако изберете тази опция, при всяка промяна по списъка ще получавате съобщение в електронната си поща.
 • По какъв начин са сортирани списъците?
  Когато се кликне на таба "всички списъци", по подразбиране се листват всички списъци. Освен това могат да се сортират по четири критерия - изпълнени, неизпълнени, мои споделени и споделени с мен.
 • Как да разбера дали има промяна по някой списък когато вляза в акаунта си?
  При влизане в акаунта на даден потребител, ако има промяна по някои от споделените списъци, към съответния списък има надпис - "променен". Когато се отвори списъка, най-отгоре се изписват промените и ако няма друга промяна по списъка впоследствие този надпис не се показва.
 • Как става търсенето в списъците?
  Търсенето става при изписване на ключова дума в търсачката на todo.bg. Алгоритъмът претърсва първо в заглавието на списъците и после в редовете към даден списък. В същия ред се показват и релевантните резултати.
 • Какъв е адресът на мобилната версия на системата?
  При повечето мобилни телефони е достатъчно просто да посетите todo.bg през браузера. Системата автоматично ще разпознае, че ползвате мобилно устройство и ще Ви пренасочи към мобилната платформа. Ако това не се случи, можете просто да отворите m.todo.bg.
 • На кои телефони работи мобилната версия на сайта?
  Мобилната версия на системата на теория работи с всеки мобилен телефон, браузера на който поддържа HTML, CSS и JavaScript. Ние проведохме успешни тестове на iPhone, Blackberry, Android*, Windows Mobile*, Nokia S40*, Nokia S60 *. Ако установите, че изпитвате проблеми при ползването на мобилната версия на конкретна платформа, моля, свържете се с нас.

  * Важи за всички телефони, които ползват операционната система
 • Как да добавя икона за бърз достъп до todo.bg на iPhone.
  През браузъра на телефона се избира todo.bg, автоматично ще бъдете пренасочен към мобилната версия m.todo.bg. Натиска се "+" в долната част на екрана и от възможните менюта се избира "Add to home screen". Направена е специална иконка за целта, можете да изберете нея. След този избор вече ще можете да влизате директно в todo.bg и приложението ще се отваря на цял екран на телефона без ограниченията от браузъра. Помнят се също и сесиите, така че ако сте били логнат при последното посещение на сайта през телефона, при следващо посещение директно ще може да се влезе без логване.
 • Мобилната версия изцяло ли копира функционалностите на приложението.
  Не, направени са основните функцоналности - преглед на списък, споделяне на списък, писане на коментар, добавяне на редове към списъка, създаване на нов списък, търсена на списък.
 • Предвиждат ли се нови функцоналности?
  Да, в момента се разработва бизнес версия на сайта, която ще стартира в началото на септември 2010г. Ще има и доста подобрения по настоящата версия които се изпълняват поетапно.